ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Американска ИТ компания открива нов офис в България за 25 млн. долара

офис

Американската компания AtScale ще инвестира между 20 и 25 млн. долара за отварянето на нов офис в България. Това обявиха Матю Бърд, основател на UpScale, и Скот Хаузър, продуктов директор на AtScale пред Bloomberg TV.

Амбицията на компанията е в следващата година екипът ѝ у нас да достигне до 40-50 служители. Според Хаузър набирането на кадри е предизвикателство навсякъде, като най-вече то се изразява в намирането на хора, които да споделят културата на дружеството.

“Вече има отворен офис в България, както и няколко служители. Компанията ще продължи да инвестира в страната, за да създаде всички необходими условия за осигуряването на поддръжка на офисите в Бостън и клиентите в световен мащаб”.  

Според Матю Бърд за момента непреодолими предизвикателства няма.

“Образователната система и фокусът върху това как да се създават по-добри кариерни възможности и по-голяма мобилност на гражданите ще движат напред технологиите в този регион… Инвестиции като тази на AtScale ще помогнат в тази насока, защото Силициевата долина стана това, което е, не само заради талантите там, а и заради капиталовите инвестиции”.

Те имат планове за създаването на инженерно звено у нас, в което екипите да имат възможност да работят независимо по собствени продукти от началото до завършването им.

Други европейски страни, към които компанията се е насочила, са Франция и Великобритания, а на по-късен етап планира и разрастване в Азия. 

Фирмата AtScale разработва интелигентни решения за бизнес с големи масиви от данни в компании като Yahoo, Klout и Conductor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст