ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП внесе сигнал до ОЛАФ за “Ало, Банов съм”

Парламент Елена Йончева

БСП внесе сигнал по скандала "Ало, Банов съм" до ОЛАФ в сградата на Европейската комисия в София.

Сигналът е подписан от лидера на БСП Корнелия Нинова, говорителя на групата Елена Йончева и група народни представители от левицата.

Депутатът от БСП Елена Йончева представи документи, които, според нея, доказват, че това, което се чува на записите от скандала "Ало, Банов съм“" е направено в действителност. В доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция са записани 5 вместо два Акта 10. Тези документи установяват спиране на строителството. Допълнителните три акта съвпадат с това, което гласът от записа, за който се твърди, че е на Боил Банов, обяснява при въпроса как да бъде спестена неустойка от фирмата-изпълнител на строежа на Ларгото за закъснение в процеса.

"Когато погледна двата доклада на АОП и АДФИ, ще видим, че това, което е поискал министър Банов, се е случило. Фалшифицирани са 3 акт 10 точно за 33 дни, за да се оправдае забавянето. Тоест забавянето да не бъде по вина на изпълнителя. Това не е компромат. Това доказва реакцията на специализираната прокуратура, защото те казаха, че в чутото от записа има достатъчно основание за извършено престъпление. Ако някой е запалил къщата на вашия съсед, това не е скандал, това е трагедия, престъпление", заяви Елена Йончева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст