ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мей ще преговаря с Юнкер за Брексит следващата седмица

мей юнкер

Британският премиер Тереза Мей ще има следващата седмица разговори за Брексит с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде Ройтерс.

В разпространеното снощи съобщение на Даунинг стрийт 10 не се посочва точната дата на разговорите, но се отбелязва, че през следващите дни Мей възнамерява да разговаря с ръководителя на всяка от страните членки на ЕС. В понеделник ще има среща на министъра за Брексит Стив Баркли с главния европейски преговарящ Мишел Барние, се казва в съобщението. А във вторник предстои изявление на главния прокурор Джефри Кокс относно необходимите промени, които да предотвратят правния риск от това Обединеното кралство да попадне за неограничано време в капана на т.нар. предпазен механизъм за междуирландската граница, предаде Ройтерс.

Мей е написала писмо до 317 консерватори от Камарата на общините, в което ги призовава "да преодолеят онова, което ни разделя". Писмото бе предшествано от ново унизително поражение в парламента на плановете й за Брексит. В текста тя изразява "разочарование" от вота и отбелязва, че "историята ще съди всички нас за участието ни в този процес", съобщиха Ройтерс и ДПА.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст