ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пак далавера: Общински имот незаконно се ползва за паркинг в Пловдив

дани каназирева

Председателят на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева внася питане до кмета защо общинският имот в „Капана“ на ул. „Константин Стоилов“ 26 се ползва от частна фирма за пракинг без да има договор за това, сочи Радио Пловдив. Разкритието е на съветниците от групата, след проверка на сигнал от граждани.  Цялата площ на паркинга е 518 кв. метра, от които 211 кв. м. са собственост на общината, твърдят от „Съюз за Пловдив“. „Това са два отделни имота, но вече 20 години една частна фирма печели от общинския имот без никакво правно основание и без да плаща нито една стотинка“, настоява лидерът на партията Дани Каназирева.

Според нея, съгласно устройствения план, този общински имот е отреден за зелена площ и не е предназначен за паркинг. „Скандалното е, че вече толкова много години никой от Община Пловдив не е потърсил имота, не е видял как се събират пари за паркирането", казва Каназирева.

Случаят излиза наяве на 28 март 2018 г., когато е проведено обществено обсъждане за смяна на предназначението на този имот в паркинг, за да може да бъде отдаден под наем и приходите да влизат в общинскя бюджет.

До този момент обаче в Общинския съвет все още не е гласувано решение за това.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст