Дюната на къмпинг „Смокиня” е безвъзвратно унищожена

плаж Смокиня-север

Разораната с багер дюна на къмпинг „Смокиня” е безвъзвратно унищожена. Това сочат резултатите от извършената от Регионалната екоинспекция проверка. Образуванието представлява 1% от цялата защитена местност „Каваци” с обща площ 240 декара, съобщи Нова телевизия. 

Прокуратурата вече повдигна обвинения на двама от задържаните за унищожаването на дюните до къмпинг „Смокиня” – на смятания за поръчител и за наетия да заравни терена багерист.

Преди месец и половина къмпинг „Смокиня” осъмна разоран от багер, вятърът е натрупал малко повече пясък и е заличил следите от машината, но дюна няма. Полицията още не е установила собствениците на три каравани, незаконно вкопани в пясъка. Проверката кои са нарушителите е удължена до края на март.

Междувременно приключи проверката на туристическото министерство за нови случаи на увредени дюни по черноморското крайбрежие. Мобилните групи на Министерството на туризма обходили всички плажове, на които има дюни. Не са установени други нарушения на други плажове с дюни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст