Екипът на президента Радев работи по вето върху Изборния кодекс

Румен Радев

Екипът на президента Румен Радев работи върху мотивите за налагане на вето върху промените в Изборния кодекс. 

Това е изключително важен закон, от него зависят устоите на нашата демокрация, коментира Румен Радев след среща в Берн с  представители на българската общност в Швейцария. Президентът подчерта, че решението му по направените промени в Изборния кодекс ще бъде в интерес на обществото. 

Убеден съм, че рано или късно България ще се превърне в място, където нашите млади поколения да искат да учат, работят и да живеят. В днешния глобален свят, за да успеем да създадем висок стандарт и условия на живот за следващите поколения са нужни общи усилия, каза още Румен Радев. 

Президентът открои изграждането на ефективни институции, прозрачната и справедлива обществена и бизнес среда, както и сплотеното и солидарно общество като необходими условия за реалното приобщаване на България към успелите държави. По думите на държавния глава много българи работят в международни организации, в банковия сектор, медицинските услуги, сферите на компютърните технологии, културата, изкуството и науката в Швейцария и тяхната помощ е от съществено значение за развитието на българо-швейцарските отношения.

"С вашия ценен опит за развитието на технологиите, науката и изкуството можете да бъдете изключително полезни. Знайте, че разчитаме на вас", подчерта Румен Радев

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст