Дъщерята на говорителя на Путин е стажантка в Европарламента

елизавета пескова

Дъщерята на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков Елизавета Пескова действително е стажантка при евродепутата от групата „Европа на свободата и пряката демокрация“ Емрик Шопрад. Това потвърди пред „Хоризонт“ самият евродепутат.

Французинът Шопрад, който е заместник-председател групата на евроскептичната група, уточни, че Пескова (21 г.) е при него в качеството си на студентка по право във Франция, изучаваща европейските институции и подчерта, че тя няма достъп до класифицирана информация. Той добави, че тя работи върху досие за президентските избори в Сенегал и никога върху теми за Русия.

Шопрад уточни, че самият той е член на групата „ЕС-Русия“, но, по думите му, заседанията се водят при закрити врата и Пескова не присъства на тях. Евродепутатът каза още, че Европейският парламент, а не той е подписвал договора с Елизавета Пескова. За пръв път тя е била назначена през ноември миналата година, после договорът й е бил подновен за още три месеца и ангажиментите й ще приключат с изтичането на неговия мандат през май.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст