Министър Маринов и главният секретар на МВР посетиха централата на ИНТЕРПОЛ

мвр-интерпол

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР, главен комисар Ивайло Иванов, осъществиха работно посещение в централата на Международната организация на криминалните полиции (ИНТЕРПОЛ) в Лион, Франция.

На проведената среща с генералния секретар на международната организация  Юрген Щок, двете страни дадоха висока оценка на сътрудничеството между ИНТЕРПОЛ и българските правоприлагащи органи. Изтъкната бе ключовата роля на организацията в областта на сигурността в световен мащаб и бе изразена готовността за продължаване на активното участие на България в отделните проекти и инициативи на ИНТЕРПОЛ.

На българската делегация бяха представени базите данни на ИНТЕРПОЛ и тяхното използване от българските правоприлагащи органи, както и дейността на дирекция „Управление на криминалистични и полицейски данни“, дирекция „Организирана престъпност и нововъзникващи форми“ и дирекция „Контратероризъм“.

В края на посещението министър Маринов отправи покана към генералния секретар да посети България в удобно за него време, с цел съвместно отбелязване на 30-та годишнина от възстановяването на членството на България в ИНТЕРПОЛ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст