Екоинспектори установиха нарушение при насипване на земни маси върху скалите край Черноморец

море

Служители на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите /РИОСВ/- Бургас са установили нарушение при насипване на земни маси върху скалите на природна забележителност в Черноморец. Това е установено при проверка, след подаден сигнал от граждани, че върху скалите в местността "Аклади" камиони изсипват камъни и пръст, сочи БТА.

От пресслужбата на РИОСВ съобщиха, че са засегнати скали от природната забележителност "Нос Червенка". От там обясниха, че насипването на скално-земни маси е извършено в частен имот. С одобряването на подробния устройствен план за имота от изток от него е обособен обслужващ път, който служи и като граница между имота и защитената територия.

По информация на Община Созопол има издаден протокол за откриване на строителна линия за трасе на водопровод обслужващ частния имот, като това трасе премина във сервитута на общинския път. При изграждане на водопровода поради близостта с крайбрежните скали и денивелацията, част от земните маси са навлезли в защитената територия.

За установеното нарушение възложителят на инвестиционното предложение ще бъде поканен за съставяне на акт за административно нарушение по реда на Закона за защитените територии, добавиха от РИОСВ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст