Цветелина Пенкова от листата на БСП напусна ръководството на “Милениум”

Цветелина Пенкова

Цветелина Пенкова, която се класира на трето място в евролистата на БСП, напусна ръководството на "Милениум Клуб България"- организация на българите, живеещи в чужбина, базирана в Лондон, заради предстоящата кампания за избор на членове на Европейския парламент. Тя остава само член на Клуба.

Във връзка с предстоящите европейски избори Цветелина Пенкова временно освободи позицията си на заместник-председател и член на УС на "Милениум Клуб България" до следващото Общо събрание на клуба. Управителният съвет желае много успехи на Цветелина в нейната кампания и ѝ благодари за приноса към създаването и развитието на организацията. Това съобщение е пуснато на страницата във Фейсбук на организацията.

"Милениум" винаги е целял да дава възможности на членовете си да се реализират в политиката, държавната администрация или частния сектор. Не би следвало да е изненада за никого, когато това се случва. Важно е да подчертаем обаче, че пътят, който Цветелина е избрала, е неин личен и "Милениум" няма никакво участие в нейната номинация, се казва още в съобщението.

В същото време, макар и безпартийна, "Милениум Клуб България" не е безпринципна организация. "Ние имаме ясни виждания за бъдещето на Европейския съюз, които сме изложили в кампанията си "Бъдещето на Европа" и които в момента се отстояват от независимата листа "Път на младите", чието ядро е съставено от членове на клуба", пише още в социалната мрежа.

Припомняме, че председателят на Клуб "Милениум" Румен Чолаков, ще е водач на евролиста, подкрепена от НДСВ и "Новото време".

След единодушно решение Управителният съвет назначи Калоян Буковски за изпълняващ длъжността заместник-председател на Управителния съвет с незабавен ефект. В разпространената информация се казва, че Калоян е една от водещите фигури на организацията, двигател на програмите "Краят на прехода" и "България 2040", както и активен участник във визията на "Милениум" за "Бъдещето на Европа".

Калоян Буковски е завършил две степени в Единбургския университет – приложна математика и математически оптимизации. Работи като старши консултант по проекти на територията на Великобритания и Ирландия. Основните му професионални направления му са наука за данните, кредитен риск и финансови операции. Създател и на културния проект "Българи от ново време" – сцена за български творци извън границите на България

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст