Ги Верхофстат: Отлагането на Брексит ще отрови евроизборите

Ги Верхофстат Верхофстад

Лидерът на либералите в Европарламента Ги Верхофстат предупреди, че решението да се даде отсрочка на излизането на Великобритания от ЕС може да "отрови" изборите за европейски парламент, в които тя ще вземе участие.

"Боя се, че това ще удължи несигурността. Боя се, че това ще удължи нерешителността. А най-много се боя, че ще вкара бъркотията около Брексит в Европейския съюз", заяви председателят на АЛДЕ пред Европарламента в Страсбург.

Верхофстат направи изненадващо признание: "Никога в живота си не съм мислил, че мога да го кажа, но може би може да ни спаси единствено Найджъл Фараж" – имайки предвид, че британските Консервативна и Лейбъристка партия ще бъдат принудени да сключат междупартийно споразумение, за да се противопоставят на новата партия "Брексит" на бившия лидер на Партията на независимостта на Обединеното кралство.

Преговорите между двете партии продължават в британския парламент и днес въпреки великденската ваканция.

Фараж заяви пред Европарламента в Страсбург, че новата му партия ще спечели парламентарните избори, ако премиерката Тереза Мей и лидерът на лейбъристите Джереми Корбин се споразумеят за постоянен митнически съюз между Великобритания и ЕС. По думите му такова решение ще представлява "пълно предателство".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст