Верхофстат към крайната десница: Путин ви плаща, за да разрушите Европа

Ги Верхофстат Верхофстад

Лидерът на либералите в Европейския парламент Ги Верхофстат предизвика на дебат в понеделник италианския вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини с обвинението, че е платен от Путин, за да разруши Европа, съобщи Евронюз.

"И вие, и приятелите ви от крайната десница Льо Пен, Щрахе, Фараж и Орбан постоянно заговорничите и сте платени от Путин, за да разрушите Европа", заявява Верхофстат в качено в Туитър видеообръщение.

"Ето защо ви предизвиквам на дебат един срещу един. Хората имат пълното право да знаят какъв е дяволският план, който сте си наумили. Кажете къде искате да го направим – в Брюксел или Италия, и аз ще бъда там", казва още той.

Салвини и представители на националистически партии от 11 страни от ЕС, включително Марин Льо Пен, която ръководи френската крайнодясна партия "Национален сбор", се събраха в Милано в събота, за да демонстрират сила преди насрочените за 23-26 май избори за Европрламент.

Очаква се крайнодесните и популистки партии да се представят добре на общоевропейското гласуване и евентуално да отслабят основните групи в Европарламента, включително АЛДЕ на Ги Верхофстат, коментира Евронюз.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст