Министър Маринов не иска МВР да се въвлича в предизборни скандали

Министерски съветпресконференция Младен Маринов

Не бива МВР да се въвлича в предизборни скандали. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов пред медиите след среща с вицепрезидента Илияна Йотова във връзка с това как да се облекчи пребиваването на ученици и студенти от нашите общности извън България, за да учат у нас.

Той коментира обвинения, които от БСП отправиха няколко часа по-рано, че служители на МВР оказват натиск върху членове на партията, членове на изборни секции и партийни секретари в различни градове на страната.

"Държа МВР да не се въвлича в такива скандали и проблеми. Създали сме необходимата организация за изборите, спазваме стриктно закона", заяви Маринов. Вътрешният министър обясни, че всички проверки, правени от МВР, са извършени на базата на сигнали. Младен Маринов обяви още, че към момента са образувани седем разследвания за нарушения, свързани с изборния процес, а някои от тях са за подготовка и действия в нарушение на изборните правила.

За двойното убийство в Костенец министърът коментира, че издирваният Стоян Зайков все още е в България. "Към момента имаме проблем, тъй като извършител на тежко престъпление не е в ареста, но колегите правят всичко възможно това да се случи", заяви Маринов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст