Поредната крайна дата на ремонта на “Графа” е 28 май

земонт ул. Граф Игнатиев

От Столична община обявиха 28 май като поредната крайна дата на ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Датата е изчислена на база първоначалния срок по договора с фирмата изпълнител "Джи Пи груп", който е 300 дни, считано от 8 май 2018 г., плюс 86 дни, признати като неработни, заради лоши метеорологични условия.

Ако ремонтът продължи след 28 май без уважителни причини, кметът Йорданка Фандъкова е в правото си по договор да наложи глоби на "Джи Пи груп". Те са около 200 хиляди лева за всеки просрочен. При некачествено изпълнение санкцията е до 1 милион лева (до 5% от стойността на договора).

Обновяването на Зона 2 не е завършило по ул. "Граф Игнатиев", където тепърва трябва да се махнат опасните ограничители "перки" и да се монтират новите чугунени колчета.

На площад "Славейков" трябва да се довърши настилката. Също така трябва да се вземе под внимание искането на главния архитект на София Здравко Здравков към проектантите от фирма "А.Д.А." за намаляване на броя на щандовете на книжния пазар.

Все още не е намерено решение как ще се разположат на площада предвидените по проект седем архитектурни композиции с места за сядане. В момента са монтирани само три и те видимо пречат на хората да минават безопасно край трамвайната линия, установи Фандъкова по време на проверка на строителните дейности.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст