Столична община отделя над 3.5 млн. лева годишно за култура

Столична община

Над 3.5 милиона лева годишно чрез създадените от Столичната община Културен календар и програма "Култура" се отделят за финансиране на културни проекти и събития в София. Столичната община има устойчива политика в сферата на културата, както и за разкриването и възстановяването на места за култура като лятната сцена в парка на НДК, в Борисовата градина, Ларгото, местата за изложби на открито и др. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес връчи отличието "Златното перо" на 24-та тържествена церемония от наградите на композитора Стефан Димитров.

Фандъкова поздрави творците, присъстващи на тържествената церемония, организирана от "Кантус Фирмус" в Ларгото с предстоящия празник 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В последните 5 години Столичната община подкрепи над 60 фестивали и множество концерти, които привличат публика както от София, така и от страната и чужбина. В Календар на културните събития на Столична община тази година наред с "Европейски музикален фестивал" са включени още над 15 музикални събития и концерти – международен конкурс "Млади виртуози", "Софийски музикални седмици", фестивалите "Ей ту Джаз", "Сподели музиката в двореца Врана", "Изкуството на барока", "Пиано Екстраваганца", "Цвете за Гошо, международен фестивал за поп и рок музика "София 2019", юбилеен концерт и изложба "120 години от рождението на Панчо Владигеров" и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст