Работодателят с най-много служители в ИТ индустрията у нас ще удвои екипа си

Министър Емил Караниколов и Силвия Стойкова

Най-големият работодател в областта на информационните технологии у нас DXC Technology е инвестирал близо 700 000 лв. в обучения на своите служители. Назначенията в компанията от началото на тази година са над 600 и заедно с наетите от партньори и наскоро придобитата Luxoft, общият брой на служителите надхвърля 4500 души. Това обяви Камен Добрев, директор "Глобален център за услуги"| в DXC Technology по време на събитие по повод наемането на 3500-я служител на компанията. Над 870 от служителите са преминали професионални обучения от началото на настоящата година като компанията планира да удвои екипа си в България до 7000 души в следващите четири години. Центърът за изнесени услуги на DXC Technology е най-големият в Европа и е един от шестте в света с Digital Transformation Center, където се предлагат иновационни решения, които подпомагат дигиталната трансформация на клиентите.

DXC Technology е американска ИТ корпорация, която възниква у нас след сливането на Computer Sciences Corporation и бизнес-линията на Hewlett Packard Enterprise. Компанията обслужва с цялостни ИТ решения над 6 000 клиента в повече от 70 страни. Към момента DXC Technology работи по различни проекти в областта на автономните автомобили, роботика и автоматизация на бизнес процеси и др., разкривайки нови работни места.

Министърът на икономиката Емил Караниколов взе участие в церемонията по връчването на грамота на 3 500-ия служител на DXC Technology. "През последните години българското правителство се ангажира да развива иновативни производства с висока добавена стойност, да запази привлекателността си като дестинация за преки чуждестранни инвестиции, да подобри бизнес климата и да увеличи възможностите за технологично развитие", заяви министърът на икономиката. Той подчерта, че  икономическата политика на България дава приоритет на разширяването на различни сектори, като информационни и комуникационни технологии, екологични технологии и иновации с цел да се привлекат повече инвестиции.

"Средногодишният темп на нарастване на добавената стойност в сектора за последните 10 години е над 25%, като последните данни възлизат на 1.14 млрд. евро", заяви министър Караниколов. По време на церемонията той припомни, че България притежава ключовите фактори, необходими за развитието на успешни бизнес и инвестиционни проекти. "Прилагаме едни от най-ниските данъчни ставки в ЕС: 10% корпоративен данък, 0% за реинвестирана печалба в общини с висока безработица, 10% данък върху личните доходи, 5% данък върху дивидентите", допълни Караниколов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст