Трябват сериозни доказателства за шпионажа на Николай Малинов

Цветлин Йовчев

Бившият вътрешен министър и бивш ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев коментира шпионския скандал с Николай Малинов пред бТВ главен обвиняем по който е председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, Йовчев отбеляза няколко аспекта. "Информацията по скандала с шпионаж в България не е достатъчна. Трябва да се знае, че обвинението "служи на чужда държава" означава, че обвиняемият е осъществявал разузнавателна дейност на наша територия. Обществото е силно разединено по този скандал и службите трябва да имат сериозни доказателства за шпионска дейност на Николай Малинов".

Екс разузнавачът подчерта, че натрупаното напрежение се прояви в посока, че противниците на действията на прокуратурата и правителството показаха негативно отношение веднага. Другата линия, която подкрепя, също е разделена в отношението към ситуацията. "Русия като защитник на православните ценности реализира своята геополитика и на тази основа. Не бива да се подценява и "меката сила". Това е, когато въз основата на симпатия към дадена държава, се работи и формира и привърженичество към нейната политика.", допълни Йовчев.

Бившият първи в ДАНС каза още, че русофилите не са престъпници априори, нито пък споделянето на идеи. Защото това би означавало да проверим всички работещи в чужди фирми, например. "Аз не разбирам нито русофилството, нито русофобството. Както не разбирам американофилството или пък американофобството. Трябва да мислим и работим за България.", завърши Йовчев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст