Фандъкова обяви три приоритета, ако бъде преизбрана за кмет

Йорданка Фандъкова Росен Желязков проверка строителство на метрото спирка Орлов мост

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви приоритетите си, които ще следва, ако бъде преизбрана за кмет на София. При проверка на строеж на детска градина в кв. „Курило“ на Нови Искър тя представи и част от новия екип, с който ще работи след евентуална победа.

Три са основните задачи пред архитектите на Столичната община, ако Фандъкова бъде преизбрана за нов манат – промяна на общия устройствен план на града, приемане на наредбата за градската среда и дизайна, и създаване на нова структура, която да отговаря за инвестиционните проекти на общината.

„Да започне работата по промяната на общия устройствен план, което да ни гарантира запазване на зелени пространства и балансирано планиране на новите територии, за да нямаме старите проблеми с презастрояването, собствености. Втората задача е довършване и приемане на наредбата за градската среда и дизайна, за да можем да подредим града. И третата важна задача е да създадем новата структура, която да отговаря за инвестиционните проекти, да контролира и да следи“, разясни Йорданка Фандъкова.

Тези задачи ще стоят и пред кандидата за общински съветник архитект Ивайло Петков, който ще бъде част от евентуалния бъдещ нов екип на Фандъкова.

„Всички ние съвместно с администрацията израстваме на принципа проба – грешка, но се вижда, че работата е много и контролът, и целият процес – от проектирането до реализацията, трябва да бъде контролиран. Задачата, която аз съм си поставил за себе си, е да приемем едни механизми да направим града по-чист“, обясни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст