“Воля” издига Пламен Христов за кмет на София

Пламен Христов

Депутатът Пламен Христов е кандидатът на "Воля – българските родолюбци" за кмет на София. Кандидатурата му бе обявена на пресконференция в централата на партията от лидера Веселин Марешки.

Председателят на партията посочи в експозето си, че "някой, някъде е решил, че Фандъкова и Манолова са единствените кандидати за София" и това е манипулация, която тече по всички медии. А доказателството е "опитът да се затъмни показването на Христов". Марешки е убеден, че скоро ще бъде предложена и "фалшивата кандидатура на Джамбазки". Според него целта на всичко това е голяма част от софиянци, които не харесват нито Фандъкова, нито Манолова, а още по-малко Джамбазки, да се откажат да гласуват.

Кандидатът на "Воля" бе представен като истински, различен и модерен. Той благодари на структурите на партията в София за гласуваното му доверие и за възможността да бъде лицето на формацията на изборите. "Не приемам изборите като състезание, те по-скоро са един дълг и пряк резултат от гнева ми като софиянец, който разхождайки се по улиците на София, се сблъсква със задръстванията, с трафика. Децата ни дишат мръсния въздух на столицата", отбеляза Христов. Сред основните му приоритети е именно чистотата на въздуха. Преди пресконференцията на журналистите бяха раздадени кутийки с надпис "Чист софийски въздух". Претендентът за кметския пост уточни, че в тях има планински въздух от Витоша. Той раздели проблемите на града на инфраструктурни и свързани с ефективността на администрацията. Според него на първо място е необходимо подобряване на административния контрол и пълна ревизия на управлението на града, включващо всички обществени поръчки.

На въпрос дали ще остане депутат, Христов отговори, че като народен представител не би следвало да излиза в отпуск по време на кампанията.

Припомняме, че през 2017 г. година бе свален депутатският имунитет на Христов заради разследване за изнудване. С оглед на същото разследване бе снет и имунитетът на лидера на "Воля" Веселин Марешки, както и на още един депутат от партията – Кръстина Таскова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст