Румен Радев покани бизнес гиганти от САЩ да инвестират у нас

румен радев

България трябва да бъде много по-активна в популяризирането на място в САЩ на възможностите за правене на бизнес у нас. Това заяви
президентът Румен Радев пред журналисти след работна среща в Ню Йорк, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство. В нея участваха представители на американски компании с водещи позиции в световния бизнес в сферите на комуникациите, информационните технологии, застраховането, финансите, енергетиката, отбранителната промишленост.

Целта на срещата беше постигането на по-добри резултати в инвестиционното сътрудничество между България и САЩ и стимулирането на интереса на компании от сектори с висока добавена стойност да инвестират у нас. Представителите на бизнеса изразиха готовност да посетят България, за да проучат условията, които страната ни предоставя. Президентът открои квалифицираните специалисти и конкурентната данъчна рамка като част от предимствата на България.

"Стратегическото партньорство между България и САЩ се задълбочава и особено отчетливо това се отразява в сферата на сигурността и отбраната. "Ние имаме амбицията това сътрудничество да стане пълноценно във всички останали дейности, особено в инвестициите и трансферът на високи технологии", заяви Румен Радев и посочи, че за целта трябва да се води диалог на високо политическо ниво, а бизнесът да усеща подкрепа.

Румен Радев отново апелира за проектна готовност от страна на българската държава и бизнеса. "Това означава не просто да разясняваме колко са добри условията за бизнес в България, но да представяме готови проекти с ясни параметри, с точно определени предложения, за да можем да се договаряме на място", заяви Румен Радев.

В отговор на въпрос за резултатите за България от 74-ата сесия на Общото събрание на ООН, президентът посочи, че социално-икономическото развитие на България трябва да бъде подкрепено с добра позиция на страната ни в света в политически и обществен план. "Когато диалогът на високо политическо ниво е конструктивен и отворен, това води до доверие, а то е важно за правене на бизнес, инвестиции, за сътрудничество в областта на образованието, науката технологиите", заяви още Румен Радев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст