ВУЗФ е домакин на престижна конференция от световната серия TEDx

ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси за пореден път ще бъде мястото, където успехът, вдъхновението и добрите идеи се срещат. На 28 септември, от 13 часа, бизнес университетът ще бъде домакин на събитие от световноизвестната поредица конференции TEDx – TEDxSerdikaSalon:Education. 

По време на конференцията 10 успешни личности ще споделят своите ценни и вдъхновяващи истории. Сред тях ще бъдат българският евродепутат и председател на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа Ева Майдел, създателят на една от най-големите образователни платформи у нас Ucha.se Дарин Маджаров, както и Благовеста Пугьова, която има си солиден опит в социалното предприемачество. Тя създава инициатива, която променя живота на стотици деца, живеещи без родители, като ги среща с доброволци-ментори, които стават техни дългогодишни приятели и учители. Вицепрезидентът на ВУЗФ Детелина Смилкова също ще бъде част от лекторите, които ще споделят своя ценен опит и идеи по време на TEDxSerdikaSalon:Education. 

Събитието се организира под официален лиценз, предоставен от американската организация TED и ще се проведе в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси.

За TED и TEDx:

TED е глобална общност, която приветства хората от всяка дисциплина и култура, търсещи по-задълбочено разбиране за света. TED вярват страстно в силата на идеите за промяна на нагласите, живота и в крайна сметка, на света. В сайта TED.com можете да откриете безплатни видеа, в които едни от най-вдъхновяващите мислители в света и общност от любопитни души споделят своите безценни знания и открития. Всичко, което прави TED – от техните конференции, TED разговорите, глобалната общност TEDx до серията уроци TED-Ed, се ръководи от една цел: да разпространява велики идеи.

TED е световна поредица от конференции, собственост на частна фондация с нестопанска цел, създадена за да популяризира „идеи, ценни за разпространяване“. Към настоящия момент Крис Андерсън е куратор на конференциите на TED  в Съединените щати, Азия и Европа всяка година. Андерсън въвежда наградата TED Prize, програмите TED Fellows Program, TED open translation program и TEDx, които спомагат за това стотици независимо организирани от TED събития да бъдат провеждани по света. Андерсън говори за силата на визуалната медия на TED Global 2010 и нейната централна роля в бъдещето на интернет-базираното учене.

Програмата TEDx е създадена в духа на мисията на TED, а именно „идеи, ценни за разпространяване“. Тя подкрепя независими организатори, които искат да създадат подобно на TED събитие в собствената си общност.

Програмата TEDx има за цел да помогне на общностите, организациите и отделните хора да предизвикат разговор и връзка помежду си чрез местни TED събития.

По време TEDx събитията се представят вдъхновяващи лектори на живо, както и видеа от официалната библиотека на TED. Събитията TEDx се планират и координират независимо, като могат да се организират само от носители на официален лиценз, предоставен от екипа на TED.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст