Борислав Игнатов: За една година ще въведа дигитална администрация на София

арх. Борислав Игнатов

Никой няма на разположение десетилетия, за да чака основни придобивки като тротоари и канализация – все неща, за които отдавна си мечтаем, проблемът с детските ясли също не е решен – децата пораснаха и вече заминаха за чужбина, заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ кандидатът на „Демократична България“ за кмет на София арх. Борислав Игнатов.

В интервюто архитектът каза още:

Нямаме мото, но казано в квинтесенция, гоним София на нова скорост.

Кампанията ми е съвременна и нестандартна, ориентирана е към прагматично решаване на софийските проблеми и затова няма клиширано лого или слоган,

Свършеното в града от предишните ръководства е в правилна посока, но се случва много бавно.

 

Вижте цялото интервю с Борислав Игнатов.

https://www.youtube.com/watch?v=wXDPLDdRf0k

 

Трябва да се преборим  непрозрачността и задкулисните интереси и ще го направим със силен екип за общината.

Ние знаем как за по-малко от година и за под 1 процент от общинския бюджет да въведем пълна дигитализация на общинската администрация, това е пътят към прозрачността – постоянна отчетност, електронно правителство на столицата плюс електронна идентичност на гражданите. Всичко ще се случва през телефон и таблет, край на бланките, бележките и гишетата.

В сферата на общинските дружества е истинска джунгла.

„Топлофикация-София“ е на минус 800 млн., тя е в технически фалит и парното на софиянци може да спре всеки момент, там е наложителна пълна ревизия. За да се оздрави дружеството, дейността му трябва да бъде разпределена в три независими дейности: генерация на енергия, мрежа и търговия, тогава ще се видят ясно проблемите.

В момента ситуацията с боклука е пълен боклук. Такса смет е несправедлива и се определя на данъчна оценка, без значение какви количества смет се отделят. Има несправедливост и в съотношението на заплащане между физическите и юридическите лица.

Целта на задкулисието е да продуцира фалш, за да отврати хората не само от гласуването, но и от кандидатирането. В този смиъл моята кадидатура е протестна. А в България протестният вот е огромен, негласуващите са повече от глауващите. Управляващите и на градовете, и на държавата се избират от мнозинства, които не са представителни.

Целта ни е да спечелим изборите още на първи тур.

  • Кого ще подкрепи Борислав Игнатов, ако не участва в балотажа?
  • Могат ли в България избори да се спечелят с добър тон?
  • Защо управляващите предварително нарекоха предизборната кампания подла?
  • Възможно ли е софиянци да заменят ирационалното партийно мислене с рационално технократично гласуване за кмет на граа си?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст