Съдия Жаклин Димитрова направи дарение на гимназия „Васил Левски“ – Мизия

съдия дарение

В навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа, професионалната гимназия „Васил Левски“ в Мизия получи дарение от Жаклин Димитрова, бивш възпитаник на училището.

Преди години тя завършва любимото школо, а сега е действащ съдия в Районния съд на Козлодуй. Въпреки успехите Жаклин не е забравила откъде е тръгнала и дари дрехи и обувки за децата в мизийската гимназия.

Нейната майка Хризантема Петрова е ресурсен учител в школото и споделила, че има дечица, които се нуждаят от дрехи, но нямат възможност, което веднага накарало благодетелката да реагира.  За всички тях тя е подсигурила и вкусна почерпка. Благотворителните Коледни изненади донесоха много радост и приятни емоции на учениците в гимназията, които си избраха дрешки, обувки, шапки, шалове, с които да се накипрят за празниците.

Гост на мероприятието беше и кметът на община Мизия Валя Берчева. Присъстваха още много учители, възпитатели, както и директорът на училището.

"Благодарим ти, Жаклин! Бъди здрава, щастлива и сбъдвай мечтите си!", изразиха своята признателност от ръководството на училището. Директорката Галина Калмушка сподели, че учениците се нуждаят и от лекции за съда, законите и помоли съдия Димитрова да им изнесе такива, за да обогатят знанията си.

Съдия Жаклин Димитрова си тръгна развълнувана от училището, в което е завършила средното си образование и беше категорична, че даренията ще продължат и занапред , като пожела на всички Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст