Борисов отиде в Перник заради водната криза

Министерски съвет Бойко Борисов

Бойко Борисов проверява проблемите по водопреносната мрежа на Перник. Министър-председателят пристигна в района на "Стомана" – Перник, за да проследи аварии или отклонения са причината за изчезването на 1/3 от водата на Перник.

Министър-председателят е придружен от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и от министъра на икономиката Емил Караниколов.

Екипи от ВиК-Враца и ВиК-Стара Загора са на мястото, които подпомагат процеса, тъй като ресурсът на местното дружество не достига. Очакват се и експерти от "Софийска вода" също да пристигнат по-късно.

Обследва се мрежата по Клон 2, става въпрос за участък от около 800 метра, в които се губят около 80 литра в секунда. В него няма доказани консуматори, затова се търсят къде са предполагаемите течове. Само за един месец са станали със 150 повече аварии, отколкото преди, заради амортизираното водоснабдяване и режима.

На 24 декември министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с представители на кризисния щаб на Перник, сформиран във връзка с бедственото положение в общината. На нея присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на града Станислав Владимиров и областният управител Емил Костадинов.

В хода на разговора премиерът Борисов беше информиран за предприетите мерки във връзка с водната криза в района. Решението беше да започне обследването на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 l/s.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст