DraftKings се превръща във вертикално-интегрирана компания за залагания и онлайн игри

Онлайн залагане залагания

Глобалната компания за спортни технологии и развлечения, известна със своите платформи за ежедневни фентъзи спортове (DFS) и спортни залагания – DraftKings Inc., обяви, че е постигнала споразумение за цялостно придобиване с Eagle Acquisition Corp. (Diamond Eagle), публично търгувана компания за придобиване със специално предназначение, и SBTech, международна компания, водещ доставчик на авангардни бекенд технологии за спортни залагания и игри. Това съобщиха от американската компания за дигитални спортни развлечения и игри, създадена да подхранва състезателния дух на феновете на спорта (DraftKings).

Обединението ще създаде дружество, което ще бъде единствената вертикално-интегрирана компания за спортни залагания и онлайн игри, базирана в САЩ. Очаква се сделката да бъде приключена през първата половина на следващата година. Във връзка с приключването на сделката, Diamond Eagle възнамерява да смени името на DraftKings Inc. и да пререгистрира дружеството в Невада и да остане в списъка на NASDAQ, но използвайки друг тикер символ. "Комбинацията между водещата и надеждна марка DraftKings, сериозният фокус върху преживяването на клиента и експертизата по отношение на науката за данните, обединени с високоиновативната и технологично-доказана платформа на SBTech създава една истинска вертикално-интегрирана сила в индустрията", казва Джейсън Робинс, съосновател и главен изпълнителен директор на DraftKings.

New DraftKings ще продължи да бъдат ръководена от съоснователя и главен изпълнителен директор Джейсън Робинс и ще запазят опитния мениджърски екип на DraftKings, включително и съоснователите Пол Либерман и Мат Калиш. В новата организация ще бъде интегрирано и ръководството на екипа на SBTech, което ще допринесе с богат опит от международните пазари, търговията и управлението на риска.

Институционалните инвеститори (включително фондовете, управлявани от Capital Research and Management Company, Wellington Management Company и Franklin Templeton) са поели ангажимент за частна инвестиция в размер на 304 млн. долара, предоставени стандартни акции клас "А" на новата компания, която ще приключи едновременно със създаването на комбинирания бизнес. При условие на обратно изкупуване от акционерите на DEAC, в доверителната сметка на Diamond Eagle в момента има 400 млн. долара.

Очаква се след приключване на инвестицията компанията да има обща пазарна капитализация приблизително 3.3 млрд. долара, както и да има баланс над 500 млн. долара неограничени парични средства.

"Имаме удоволствието да обединим DraftKings и SBTech в една публично търгувана компания", заяви Хари Е. Слоун, основател и инвеститор в Diamond Eagle. DraftKings вече са водеща онлайн платформа за фентъзи спортове и залагания. С пълната интеграция на технологиите на SBTech и иновативната продуктова експертиза, съчетана с правилна капитализация, DraftKings ще бъде в отлична позиция да продължи амбициозния си план за разрастване в САЩ. "Познавам Джейсън Робинс от четири години и го считам за истински предприемач. Вярвам, че нашите инвеститори споделят моят голям респект за неговата визия и лидерският му стил", коментира още Хари Е. Слоун.

"Комбинацията от DraftKings и SBTech обединява две технологични компании, за които клиентът е на първо място", казва Гавин Исаакс, председател на SBTech. SBTech ще поддържа основната си дейност и ще продължи да бъде с фокус B2B. "Развълнувани сме за това, че ще се присъединим към компания с подобно на нашето ДНК – насочено към иновации, и че ще създадем уникален диференциран играч в световните спортни залагания и онлайн игрите", допълва Гавин Исаакс

Съответните бордове на директорите или мениджърите (където е приложимо) на DraftgKings, SBTech и Diamond Eagle единодушно одобриха предложената бизнес комбинация. Завършването й да се очаква да се случи през първата половина на 2020 година. Сделката ще бъде извършена в съответствие с условията на Споразумението за бизнес комбинация, сключено между DraftKings, SBTech и Diamond Eagle, и другите страни по него, което включва обичайните условия за приключване, включително декларацията за регистрация да бъде обявена за валидна от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (Securities and Exchange Commission, SEC), одобрение от акционерите и членовете (където е приложимо), одобрение от DraftKings и SBTech (всяко, от които, вече е предоставено) и от акционерите на Diamond Eagle, както и някои регулаторни одобрения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст