В парламента обсъждат промени в Закона за автомобилните превози

Парламент Народно събрание сграда

Пленарното заседание на Народното събрание трябва да започне от 9 часа, като условието е да се събере необходимия кворум.

Предстои първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност с вносител Министерския съвет (на 20 януари).

Депутатите ще обсъдят и направят второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт. Вносител е Министерският съвет (на 20 септември миналата година). Приет е вече на първо гласуване на 27 септември 2019 година.

В дневния ред е и точката за първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози, който е внесен от Министерския съвет на 8 януари.

Народните избраници ще обсъдят и законопроект за ратифициране на Спогодбата за пенсионно осигуряване между правителството на Република България и правителството на Република Азербайджан, подписана на 6 ноември 2019 г. в Баку. Вносител е Министерският съвет (на 20 декември миналата година).

Депутатите ще гласуват и законопроект за ратифициране на Спогодбата между Република България и Ислямска република Пакистан за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на отклонението от облагане с данъци на доходите. Документът е внесен от Министерския съвет на 30 декември 2019 година.

Свои заседания ще проведат и девет от парламентарните комисии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст