Над 15 000 искат оставката на Кирил Ананиев

Министерски съвет брифинг Кирил Ананиев

В Министерския съвет днес ще бъде внесена подписка с искане за оставката на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и спиране на строежа на бъдещата детска болница в София. Петицията е на инициативата „За истинска детска болница", а документът е подписан от над 15 600 души, информира Нова телевизия. Според недоволните строежът е прекалено стар, а нова сграда ще се построи по-бързо и по-евтино.

От "За истинска детска болница" подчертават, че са съборили ИПК „Родина” заради конструктивните и функционалните дефекти. По думите им същите дефекти има и скелетът, към който Ананиев иска да пригоди бъдещата национална педиатрия. Едната сграда отива в небитието, където й е мястото, а другата е на път да стане черна дупка за милиони левове от данъците на всеки български гражданин, изтъкват още от организацията. Те са на мнение, че строежът в двора на Александровска болница е физически и морално остарял и потенциално опасен.

Ако тази конструкция някога бъде довършена, тя никога няма да стане Националната детска лечебница, която чакаме от 40 години, категорични са от инициативата "За истинска детска болница". Те допълват още, че българските деца заслужават модерна, високотехнологична, съвременна детска болница.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст