Над 3 милиона са заразените с коронавирус по света

САЩ

Над 3 милиона са случаите на коронавирус по света, като близо 80% от тях са в Европа и САЩ. Това съобщава Франс прес, позовавайки се на данните от официални източници.

От всички заразени са починали 209 388 човека. Европа е най-засегнатия континент с 1 393 779 заразени и 126 233 починали, а в САЩ общо 980 008 са болните и 55 637 жертвите.
Разбира се, тези данни са доста приблизителни. Броят на диагностицираните с коронавирус е само част от реалния брой на заразените във всяка страна, тъй като в много страни се тестват само най-тежките случаи.

Според професор Кристиан Дростен, шеф на Института по вирусология към берлинската клиника "Шарите", цитиран от "Дойче Веле", в 44% от случаите на зараза вирусът се предава от хора, които още нямат проявена симптоматика. Носителите на вируса са най-заразни ден преди появата на симптомите. Четири дни след появата им болният вече практически не заразява околните, а седмица след началото на болестта със сигурност престава да бъде заразен, обяснява професорът.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст