Александър Ненков обсъди икономическите последици от кризата с председателите на парламентарни групи от ЕНП

Александър Ненков

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков взе участие в 31-ата среща на върха на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти. Форумът традиционно се провежда в Европейския парламент в Брюксел, като сега за пръв път бе дадена възможност за видеоконферентна връзка заради пандемията от COVID-19.

Основният акцент в разговорите беше поставен върху борбата с икономическите последици вследствие на пандемията, както и върху преговорите за бъдещото партньорство между ЕС и Обединеното кралство. При откриването на заседанието председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер подчерта колко е важно да се използва устрема за промяна и да се достигне до бързо споразумение по плана за възстановяване на Европа без излишна бюрокрация.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков призова за по-тясно сътрудничество между представителите на парламентарните групи на ЕНП в националните парламенти и благодари на заместник-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент, отговорен за връзките с националните парламенти, Евангелос Меймаракис за предоставената възможност да се обсъдят актуални въпроси.

По време на заседанието еврокомисарите Йоханес Хан и Маргаритас Схинас представиха детайли от предложения от Европейската комисия План за възстановяване на Европа, който има за цел да помогне за преодоляване на икономическите и социалните последици, причинени от пандемията от коронавирус и да стимулира на европейското възстановяване, опазвайки и създавайки работни места. В заключение Мишел Барние информира за напредъка по преговорите за бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство, като заяви, че се очаква завършване на процеса по време на германското председателство на Съвета на ЕС, което ще започне през втората половина на годината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст