Михаил Екимджиев: Проверката на Пламен Узунов е продължение на “сериала” със записите на президента

михаил екимджиев

Специализираната прокуратура проверява секретаря на президента Пламен Узунов за търговия с влияние, стана ясно в петък. Разследването е свързано с досъдебното производство срещу Пламен Бобоков, обвинен за аферата с боклука. „Това е едно гнусно продължение на този сапунен сериал, който се развихри още от времето, когато прокуратурата пусна – нерегламентирано и, според мен, престъпно – други записи на президента Радев с негов бивш колега – главнокомандващия на военновъздушните сили“, смята адвокат Михаил Екимджиев. „Твърдя, че тогава прокуратурата извършиха престъпление“, казва юристът, според когото така е бил даден лош пример и вече се намираме в някакъв нелеп сценарий, където не се знае кой кой е, „това е филм,  в който няма добри герои“ и „засега само прокуратурата с апломб казва кой е престъпник“.

Що се отнася до разпространените от прокуратурата есемеси между Пламен Бобоков и Пламен Узунов, адвокатът смята, че данните са прекалено оскъдни и малко, а това е много трудно доказуемо престъпление със сложен състав, отбеляза Екимджиев. „На база това, което се показва, отново неправомерно, не може да се направи такъв извод“, че трябва да се търси наказателна отговорност на магистрата Николов, смята юристът.

Според адвоката- правозащитник, изтеклите в общественото пространство предполагаеми записи с премиера Борисов са истински, заради тяхната „невъобразимост“. „Един сценарист
винаги се стреми да изгради сценарий, който има правдоподобност“, тук такова нещо липсва, казва Екимджиев.

"Твърденията на Божков за отношенията му с властта трябва да се проверят, тъй като има многобройни случаи, когато благодарение на „инсайдъри, вътрешни хора“ по света са били реализирани големи разкрития за мафията и организираната престъпност, заключи адвокатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст