Пуснаха Пламен Бобоков от ареста, навреме си бил платил гаранцията

Пламен Бобоков - председател на съвета на директорите на "Приста Ойл Холдинг" ЕАД и на "Приста Рисайклинг"ЕАД и почетен консул на Украйна в България.

Бизнесменът Пламен Бобоков излиза от ареста под парична гаранция от 1 млн. лева, определи Специализираният съд. Паричната гаранция от 1 млн. лева беше потвърдена днес от съда. Пламен Бобоков беше задържан в четвъртък сутрин с прокурорско нареждане от наблюдаващия прокурор по делото срещу него Генка Брезашка. Това стана въпреки платената гаранция в размер на 1 милион лева.

Прокурор Петър Белчев пък обясни пред медиите,че е налице реална опасност Пламен Бобоков да се укрие и да извърши друго престъпление, предвид факта, че притежава огромно влияние върху лица, заемащи висши държавни длъжности в това число и вероятно лица с имунитет. На въпрос кои са тези лица прокурорът обясни, че на този етап не са установили по безспорен и категоричен начин, затова използват този термин. „В комуникацията, която е в писмена форма, там е посочено президент. Но дали става въпрос за президента не мога да ви кажа с категоричност”, посочи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст