Секретарят на президента Румен Радев: Свидетел съм, дадох флашка и мобилните си телефони

пламен узунов

Президентският секретар Пламен Узунов напусна спецпрокуратурата след разпити за чатовете си с бизнесмена Пламен Бобоков. Подозира се търговия с влияние. Узунов е бил разпитван като свидетел. "Нямам никакви притеснения. Имам процесуално качество на свидетел. Виждате, че си тръгвам. За всичко, което има, съм отговорил пред органите на специализираната прокуратура. Дадох си флашката и мобилните си телефони", добави Узунов.

Той потвърди, че се познава с бизнесмена Пламен Бобоков, който беше по-рано пуснат под гаранция 1 млн. лева. И уточни, че част от взаимоотношенията им са на служебна основа. Познанството им е отпреди две години, започнало във връзка с проект на Бобоков, който е трябвало да бъде представен пред чуждестранни инвеститори.

Пламен Узунов потвърди, че все още не е уведомил президента, но тепърва ще му докладва. "В постановлението пишеше, че съдът разрешава да бъде извършено претърсване. В момента се опитва да се измести основната тема в държавата, вие я знаете, благодаря ви", каза пред медиите Узунов.

От президенството поискаха информация от прокуратурата защо обискира адреси и на основата какви доказателства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст