Заразените с коронавирус в Бразилия вече са над 1 милион

Бразилия коронавирус

Броят на заразените коронавирус в Бразилия надхвърли 1 милион, а починалите в страната доближават 50 000 души. Експерти твърдят, че официалните данни за броя на заразените са подценени, според някои – от пет до десет пъти, тъй като липсва , съобщава Ройтерс. 

През последните 24 часа в Бразилия са били регистрирани рекордните за едно денонощие 54 771 нови случая. С това общият брой на заразените в страната достигна 1 032 913. Още 1206 души са починали от Ковид-19 в Бразилия. С това общият брой на смъртните случаи в страната от причиняваното от коронавируса заболяване вече е 48 954.

Миналата седмица президентът на страната Жаир Болсонаро обяви, че страната може да напусне Световната здравна организаци, след като здравната агенция към ООН предупреди латиноамериканските правителства за рискове от бързо премахване на противоепидемичните мерки, преди да има забавяне на разпространението на коронавируса в целия регион.  От началото на пандемията в Бразилия той вече смени двама здравни министри.

Докато повечето местни лидери възприемат пандемията по-сериозно от Болсонаро, някои политици, които подкрепяха строгите ограничителни мерки през март и април, вече настояват да отворят обратно икономиките с оглед растящата бедност и глад.

Бразилия е на второ място в света след Съединените щати по брой заразени и починали. При това през последните дни страната регистрира най-много смъртни случаи за едно денонощие.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст