ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Забраниха достъпа до морските сараи на Доган по море

Морските сараи на Доган

Достъпът до парка "Росенец", в който се намира лятната резиденция, свързана с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е забранен и по вода. Това съобщава специализираният сайт за морско дело "Maritime", позовавайки се на публикувано предупреждение до мореплавателите (NAVIM).  В публикацията се казва, че забраната е за плаване, заставане на котва, риболов и водолазни дейности. Ограниченията са влезли в сила от 21.00 часа на 9 юли и ще важат до 15 септември.

В четвъртък Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), министъра на околната среда и водите (МОСВ), министъра на туризма (МТ) и началника на Дирекцията за национален и строителен контрол да извършат незабавни проверки на място и по документи на планираните и извършени строежи в парк „Росенец“ край гр. Бургас.

Проверката е разпоредена след инцидента с лидера на "Да България" Христо Иванов и негови приближени, при който охранители от НСО препречиха пътя им до плажа. Покрай акцията се разбра, че достъп до лятната резиденция на Доган има само по вода или по частен път, препречен от бариера. Според твърденията на Иванов, базирани на кадастрална карта, малкият плаж, на който се стигна до пререканията с охранителите, продължава да е публична държавна собственост и всеки български гражданин би трябвало да има достъп до него.

В сряда президентът Румен Радев направи официално изявление, с което потвърди, че охранителите са служители на НСО. Радев подчерта, че според него депутатът Делян Пеевски и почетният председател на партията Ахмед Доган не трябва да бъдат охранявани от НСО.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст