Джамбазки отречe да е замервал протестиращи с бомбички

Ангел Джамбазки покани своите конкуренти в битката за София  в поликлиниката на Военномедицинска академия (ВМА) да си направят кръвни тестове за наркотици.

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки отрече да е замервал с бомбички протестиращите пред централата на партията.

В коментар за EURACTIV България евродепутатът казва, че не е хвърлял бомбички, а реакцията на хората в сградата е била реципрочна на агресията срещу тях. Според него атаката срещу ВМРО идва от “Отровното трио” и телевизията на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров (“Алфа”), защото медията представила информацията по “неподходящ” начин.

“Бяхме свидетели на вандализъм. Рушене, трошене, а сградата е частна собственост, която е неприкосновена. След като ни нападнаха с бомбички и счупиха вратата, трябваше да се защитим, затова извадихме противопожарния маркуч”, е обяснил Джамбазки пред изданието и е добавил, че хората от сградата са хвърлили две бомбички – същите, каквито били хвърлени срещу тях.

Той е подчертал, че протестът не е бил мирен, а в сградата е било пълно с хора, сред които и детски хор. Иначе евродепутатът смята, че всеки има право на протест, но да не се стига до агресия. Защото “ако бяха изкъртили вратата и бяха влезли вътре, щеше да се стигне до физически сблъсъци”.

Джамбазки се е оплакал още, че протестиращите са крещели нецензурни думи и се напирали да влязат, затова реакцията на хората от ВМРО е била такава. “Освен това, сградата е историческа, там са били костите на Гоце Делчев, не бива да се руши”, казал още патриотът.

В сряда от “Отровното трио”, в лицето на Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, обяви, че е изпратило имейл до всички 705 членове на Европейския парламент, който показва "как Ангел Джамбазки хвърля бомбички и полива с маркуч протестиращи пред централата на ВМРО”.

“Уведомихме ги (евродепутатите), че този човек за жалост понякога работи с тях и че е част от управляващите в България", казват от Триото.

В понеделник вечерта протестиращите срещу правителството скандираха "оставка" пред партийната централа на ВМРО. От последния етаж на сградата някой замерваше демонстрантите с пиратки, димки и ги заливаше с вода.

По-късно сред протестиращите се появиха твърдения, че евродепутатът и зам.-председател на партията Ангел Джамбазки се е показал на прозореца и активно е участвал в атаката. От ВМРО пък уточниха Джамбазки не е бил в сградата по време на безредиците.

Във вторник депутатът от патриотичната партия Искрен Веселинов заяви пред БиТиВи, че "по-лудите глави" във ВМРО са разпръснали демонстрантите с водна струя, докато дойдат полицаите. "В сградата е имало двама охранители и неколцина от младежите ни. Не знам дали Ангел Джамбазки е бил там, но и да е бил, е реагирал така, както и председателят на ВМРО е щял да реагира", каза още Веселинов.

Той беше помолен да изгледа видеоматериал, на който се вижда, че мъжът, хвърлящ бомбички и заливащ протестиращите с вода, наистина прилича на Джамбазки. Тогава Веселинов посочи, че евродепутатът вероятно е бил в състояние на афект, тъй като "някой с вандалски акт посяга на сграда, символизираща прокарване на българщината в Македония".

Той видя в протеста намеса на сръбско-скопски сили, които искат да защитават македонистката позиция.

Оказа се, че по-късно пред партийната централата на ВМРО се е появил и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Според Веселинов това не било случайно.

https://www.youtube.com/watch?v=vZ7MqXt-Mqo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR37nkqR5Z_fWXSxqoiUfIw_pv8I4UWPZfhpW8ErE3OXo2c8sohIDmFntVo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст