Борисов изрази надежда пред Меркел, че Съветът ще одобри бързо бюджета на ЕС

меркел борисов

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел. Двамата са обсъдили темите на предстоящото видеоконферентно заседание на лидерите на Европейския съюз тази вечер, съобщават от правителствената пресслужба.

Българският премиер е изразил задоволство от доклада на Германското председателство на Съвета на ЕС за напредъка по координирания подход на ЕС в отговор на пандемията. Борисов е подчертал, че Европейският съюз трябва да продължи пътя си на единство в борбата с последиците от вируса.

Министър-председателят е благодарил на канцлера Меркел за постигнатото от Германското председателство споразумение с ЕП за следващата Многогодишна финансова рамка и за Пакета за възстановяване. Той е изразил надежда рамката и решението за собствените ресурси да бъдат одобрени възможно най-бързо от Съвета на ЕС, за да може държавите членки да се възползват от тези инструменти и финансови ресурси навременно и пълноценно в борбата с вируса и последиците от него. Българският министър-председател е бил категоричен, че сега е моментът да покажем на нашите граждани, че можем да се обединим и да действаме заедно. Борисов е посочил, че предложеният пакет за МФР и „Следващо поколение ЕС“ е балансиран и приемлив за страната ни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст