ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Китай ваксинираха един милион души срещу коронавируса

китайска ваксина коронавирус

Почти един милион души в Китай са ваксинирани с експерименталния препарат срещу Ковид-19, разработен от Китайската национална фармацевтична група ("Синофарм") в рамките на програма за извънредно приложение, съобщи Ройтерс.

Китайските власти започнаха програмата през юли. Досега работещи на първа линия срещу коронавируса служители, както и ограничени групи хора, са имунизирани с три от потенциалните ваксини, разработвани в Китай, преди да са приключили напълно клиничните им изпитания.

Няма данни за сериозни странични ефекти сред приелите ваксината по програмата, обявиха от "Синофарм" в статия в социалната медия "УиЧат".
Две потенциални ваксини, разработени от филиала на "Синофарм" "Чайна нешънъл байотек груп" и трета, създадена от "Синовак Байотек", също са използвани по програмата. От публикувана статия не става ясно за коя от ваксините се съобщава и от "Синофарм" не бяха открити за коментар.

Ваксините на "Синофарм" използват деактивиран вирус, който не може да се размножава в човешките клетки. Приемат се в две дози. Всички са в трета фаза на клинични изпитания, които протичат сред близо 60 000 души извън Китай.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст