Столичанка отива на съд след закана за убийство

Нов Софийски районен съд СРС сграда

Днес, 19.11.2020 г., Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемата В. В., на 35 г., за това, че се заканила с убийство на П. А., като извадила и насочила зареден газ-сигнален пистолет към нея и ѝ казала: „Ще те убия!“, и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1от НК.

На 10.06.2020 г. около 16,00-16,30 ч. пострадалата П. А. се намирала в магазин в ж.к. „Дружба“, гр. София. Тя била на една от касите в магазина, за да заплати покупките си, когато в един момент към нея се приближила обвиняемата В. В. и с груб тон ѝ казала да се мръдне встрани, което пострадалата изпълнила. След което В. В. с агресивен тон ѝ казала, че трябва да се премести в другата посока. Пострадалата ѝ отговорила да се отнася с по мек тон към нея.

След като излязла от магазина П. А. се насочила към автомобила си. Излизайки навън тя забелязала на паркинга пред магазина В. В. заедно с по възрастна жена и мъж. П. А. провела кратък разговор с тях като посочила, че е можело да се държат с нея по културно. В този момент обвиняемата В. В. се приближила до пострадалата, хванала я за косата и започнала да я скубе. Намесила се свидетелка, която била в близост и ги разтървала. Тогава обвиняемата заредила газ-сигнален пистолет,  насочила го към П. А. и отправяйки обидна реплика към нея ѝ казала: „Ще те убия!“.

Виждайки оръжието насочено към нея, П. А. се уплашила и в един момент помислила, че ще бъде застреляна от обвиняемата. След това мъжът, който бил заедно с обвиняемата и възрастната жена повалил В. В. на земята и ѝ взел пистолета, който бил негов.

По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което спрямо обвиняемата В. В. била взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“. Предстои делото срещу нея да продължи в съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст