Меркел: Рано е за преференции за ваксинираните

ангела меркел

Германският канцлер Ангела Меркел заяви пред "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", че засега не подкрепя да се предоставя "преференциално" третиране на хората, които вече са ваксинирани срещу Covid-19 .

"Докато броят на хората, които са ваксинирани, е толкова по-малък от тези, които чакат ваксинация, държавата не трябва да се отнася по различен начин към двете групи", отбеляза Меркел.

"Когато предложим ваксинацията на достатъчен брой хора и някои от тях изобщо не искат да бъдат ваксинирани, ще трябва да обмислим дали трябва да има отворен достъп в определени зони само за ваксинираните хора. Но ние все пак не сме достигнали до този етап", отбеляза тя.

Канцлерът подчерта, че не трябва да се разглежда "преференциално" третиране на инокулираните, преди да бъде "недвусмислено" определено, че те не са заразни, предаде БНР.

Ден по-рано германският държавен министър за Европа Михаел Рот заяви, че Европейският съюз трябва да преразгледа възможността за предоставяне на сертификати за ваксинация на хората, които са били ваксинирани срещу Covid-19, което да има даде по-голяма свобода за пътуване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст