И в изборния месец ще има 50 лв. бонус за пенсионерите

Министерски съвет брифинг Кирил Ананиев

Финансовият министър Кирил Ананиев обяви, че всички пенсионери ще получат 50 лв. надбавка и през април. По думите му 106 милиона лева допълнително ще бъдат дадени на българските пенсионери изборния месец.

Министърът на финансите каза, че правителството ще спази ангажимента си – надбавката от 50 лв. да се изплаща до приключване на извънредната епидемична обстановка, която на този етап тя е до 30 април.

"50-те лева за април са гарантирани", заяви Ананиев и добави, че се намираме в изключителна ситуация от гледна точка на пандемията, ако тя продължи, правителството е в правомощията си да удължи това изплащане.

Април ще бъде деветият пореден месец, в който всички пенсионери в страната получават добавка върху пенсията си. Грубата сметка показва, че по тази мярка до момента правителството е похарчило около 1 млрд. лева. 

Въпреки че все още ГЕРБ не са обявили официално листите си, е почти сигурно, че Кирил Ананиев трябва да застане начело на партийната листа в Перник. Финансовият министър присъства днес на тържествен водосвет в изцяло реновираната църква в Билинския манастир „Св. Архангел Михаил“ в община Брезник. Ананиев изтъкна, че с усилия на държавата в Пернишка област са ремонтирани, реставрирани и изградени 22 църкви, манастири и параклиси на стойност 7 275 000 лв.

Освен това днес бе поставено и символично начало на ремонт на пътя до манастира. Той ще бъде извършен от Югозападно държавно предприятие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст