И Младен Маринов се включи в магистралните инспекции на Борисов

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов отново е на една от инспекциите си. Този път се прави оглед строителството на тунел "Витиня" на магистрала "Хемус". По-любопитното обаче е, че Борисов е придружаван, както от редовния му спътник – зам.-министъра Николай Нанков, така и от ексминистъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Младен Маринов изненадващо се завърна в листите на ГЕРБ за предстоящите избори и ще води листата в 26 МИР-София област. Маринов подаде оставка като МВР шеф през юли 2020 г. – в разгара на протестите за оставката на правителството и главния прокурор. Оттеглянето му бе пакетирано с още няколко оставки – на тогавашните министри на финансите и икономиката Владислав Горанов и Емил Караниколов. Повече от интересен бе мотивът. В прессъобщение, разпространено от ГЕРБ, бе посочено, че Бойко Борисов е взел това решение след среща с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите на партията са поискали от Борисов освобождаването на тримата министри с аргумента – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

Половин година по-късно Младен Маринов направи следния прочит на ситуацията. Приел да оглави листата на ГЕРБ в качеството си на експерт като част от гражданската квота. "Помня, че когато ме избираха, ДПС не ме подкрепи. Знам кой е Делян Пеевски, но не го познавам, а Ахмед Доган никога не съм го виждал. Борисов поиска оставката ми, за да разсее внушенията", обясни преди ден Маринов. 

Въпреки сигналите за насилие между полиция и протестиращи по време на летните протести ексминистърът каза, че униформените си свършили перфектно работата. "Българските полицаи бяха атакувани и унизени. Това беше брутално погазване на държавността", обясни още Маринов. 

Владислав Горанов и Емил Караниколов не са в листите на ГЕРБ за вота. След като подаде оставка, Горанов основа консултантска фирма. Неотдавна бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов заговори, че Владислав Горанов участва и в реденето на листите на партията. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст