Руската посланичка: Трети март е константа в българската история

Елеонора Митрофанова

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова поздрави българите по случай Националния празник на страната ни.

„Радвам се да се обърна днес към вас като посланик на Русия в България. Щастлива съм, че вече имам възможността да се запозная отблизо с многовековните традиции и великолепната природа на вашата страна и разбира се с всички вас, скъпи приятели", казва Митрофанова.

Тя разказва и спомените си от университета: „Вълнуващо ни разказваха за борбата на българския народ, за бъдещето му. Как българите се стремят да поемат по собствения си път, да живеят свободно, сами да определят насоката на своето развитие", казва Митрофанова.

„Днешният празник е константа в българската история, която не зависи от каквито и да било политически предпочитания. Напротив – обединява народа почти век и половина. Освободителната война доказва, че задачата на Русия е да създава, а не да разрушава", продължава Митрофанова. 

„Подвигът на руските войници и българските опълченци, воювали рамо до рамо за възстановяване на държавността в България, ни позволява на този ден да кажем: „Това е наше общо наследство, наша обща победа, общ празник", заявява тя.

„Убедена съм, че ще развиваме сътрудничеството между нашите две страни в дух на взаимно уважение и равностойно партньорство", заявява още посланик Митрофанова.

„Желая ви благополучие и успехи. Заедно ще се справим с всички предизвикателства, пред които сме изправени. Честит празник", завършва Митрофанова. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст