Осъдиха младеж, теглил два пъти пари от чужда банкова карта

Съд Смолян

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян е осъден Л.С.,  на 17 г., за това, че на 5 и 6 май 2020 г., в гр. Доспат, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, на два пъти, в условията на продължавано престъпление  е използвал чужд платежен инструмент – банкова карта и данни за ПИН – кода, без съгласието на титуляря и изтеглил от банкомат в гр. Доспат – общо 1600 лева – престъпление по чл. 249 ал. 1 вр. чл. 63 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Л.С. е осъден и за това, че на 5 май 2020 г., в с. Змеица, обл. Смолян, от паркиран в гараж лек автомобил, марка „Форд Мондео“, отнел чужди движими вещи  –  малка сума пари, без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194 ал. 1 във вр. чл. 63 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд-Смолян е наложил на Л.С. условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца с 3 години изпитателен срок, както и обществено порицание.

По време на гостуването си  на свои близки с. Змеица, обл. Смолян, Л.К. отнел портфейла на пострадалия, който бил оставен в лекия му  автомобил, паркиран в гаража. В портмонето се намирали дебитна карта и малка сума пари.  Л.С. на два пъти изтеглил горепосочената сума от банкомат в гр. Доспат. 

Парите са били възстановени по време на досъдебното производство.

Присъдата на Окръжен съд-Смолян подлежи на протестиране и обжалване през Апелативен съд-Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст