ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Джипита пак чакаха на опашка, за да получат ваксини “АстраЗенека”

лекар преглед

Лични лекари в София отново чакаха на опашка, за да получат от Регионалната здравна инспекция по 30 дози от ваксината на "АстраЗенека". От рано сутринта пред столичното РЗИ са започнали да се редят джипита, за да са сигурни, че този път ще получат по три флакончета от ваксината. За някои това е поредното идване до РЗИ-София.

Лекар се оплака, че идва за трети път, но не е успял да получи нито една доза досега. Някои се редят на опашка по 2 часа и в един момент се оказва, че ваксината е свършила. Предимството е за зелените коридори за ваксинация и за болниците. "Семейните лекари, които уж нищо не искат да правят, сме в обяснителен режим на пациентите защо през два кабинета се прави ваксина, пък във вашия не се прави", каза лекарят пред БНР.

Странното, според чакащите на опашката джипита е, че трябва да предоставят брой на записалите се при тях пациенти за ваксинация, но в крайна сметка не им се предоставят ваксини, които да покрият този брой. 

По 5 души се допускат в сградата, на всеки излязъл влиза по един. Личните лекари не одобряват създадената организация за получаването на ваксини: "Не е редно 30 или 40 джипита да седим тук на студа и да чакаме да ни дадат по 3 флакона "АстраЗенека". Единият начин е да ни се обаждат, както беше при имунизирането, викаха ни в определени часове. Могат да вземат ваксината да разкарат по практиките и да я разпръснат на всичките. Зарязвам си практиката, четвърти път идвам вече", възмущават се джипитата.

Лекарите отбелязват още: "Дали ще съберем толкова хора, защото има отлив от "АстраЗенека" след хейтърската кампания срещу нея. Обидно е това, което се случва."

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст