ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ще продължим да строим училища и храмове

Борисов в Дулово

"Градината в Дулово я правим за децата, за всички, които живеят тук – мюсюлмани, християни, да имат най-доброто." Това заяви премиерът Бойко Борисов в Дулово, където посети новоизградената детска градина. Проектът е на стойност над 2,2 млн. лв., като допълнително по линия на Министерството на образованието и науката са отпуснати 150 000 лева за оборудване и обзавеждане. Новата детска градина е с капацитет за 100 деца.

Училището в Дулово, където се обучават 850 деца, също е ремонтирано, а по линия на МОН са осигурени и средства за изграждане на площадка за безопасност на движението по пътищата.

Пред последните четири години държавата е инвестирала повече от 6 милиона лева за модернизиране на образователната инфраструктура в областта. Ремонтирани са и са изградени съоръжения в училища и детски градини. Продължава изграждането на STEM центрове и образователна среда в седем училища на територията на областта, за което са отпуснати над 1 млн. лв. В област Силистра през последните четири години образователното министерство е осигурило също 21 ученически автобуса, подчертават от правителствената пресслужба.

"Положихме огромни усилия и изпълнихме най-важния си ангажимент към жителите на град Силистра – във вторник бе възстановена дейността на фериботната линия от Силистра до румънския град Кълъраш. Досега целият тежкотоварен трафик преминаваше през ГКПП "Силистра – Остров", който е до самия град. Над 200 камиона дневно се движеха по улиците на Силистра. Новата линия ще изведе тировете извън града. От българска страна имаме пълна готовност да стартираме и изграждането на мост над р. Дунав в района, но чакаме и съгласието на румънските колеги. Работим активно по модернизирането на инфраструктурата по оста Север – Юг. Това е и една от основните цели на инициативата "Три морета", в чийто фонд участваме с 20 млн. евро", написа Борисов във Фейсбук.

"Нашите политически опоненти предизборно плашат хората и ни атакуват в смесените райони. Какво по-добро доказателство коя партия е алтернативата на ДПС? Оставяме на опонентите ни да си водят черната кампания. Ние ще продължим да строим училища и храмове във всички населени места и както винаги – няма да ги делим по партиен признак. Когато има работни места, модернизирана инфраструктура и подобрени условия за живот – християни и мюсюлмани ще живеят в дух на разбирателство. Етническа толерантност се постига като помагаш на всички, а не като сееш омраза и лъжи", допълва той в предизборен дух.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст