ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нови тестове: Ваксината на “АстраЗенека” е сигурна и ефективна

ваксина

Резултати от нови тестове в САЩ, Чили и Перу сочат, че ваксината срещу КОВИД-19 на "АстраЗенека" и Оксфордския университет е на 79 процента ефективна при предотвратяване на симптоматичното боледуване, предаде Ройтерс.

Освен това ваксината е на сто процента ефективна при предотвратяването на тежките форми на боледуване и хоспитализациите, съобщиха компанията "АстраЗенека" и Оксфордският университет, след като публикуваха резултатите от новите тестове на ваксината, в които са взели участие над 32 хиляди доброволци от всички възрастови групи.

Резултатите от новите тестове ще допринесат за засилване на доверието във ваксината на "Астра Зенека", след като много европейски страни преустановиха поставянето на дози от нея заради сигнали за образуването на тромби. Голям брой от тези страни възобновиха употребата на ваксината, след като Европейската агенция по лекарствата и Световната здравна организация заявиха, че ползите от използването й са по-големи от рисковете.

От направените нови тестове на ваксината на "Астра Зенека" в САЩ, Чили и Перу става ясно, че тя не създава повишен риск от образуване на тромби. Компанията "Астра Зенека" подчерта, че тестовете в САЩ са били извършени от независима експертна комисия.

Оксфордският университет изрази задоволството си от резултатите от новите тестове и изтъкна, че ваксината е сигурна и ефективна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст