ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Указ за служебно правителство най-рано във вторник

Румен Радев и Йлияна Йотова

Днес отбелязваме две много значими за Европа и целия свят събития, каза президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова поднесе цветя пред Паметника на Незнайния воин в София по повод 76- годишнината от края на Втората световна война.

„Излишно е да ги съпоставяме и спорим кое е по-значимо, защото историята на европейското обединение ни учи, че то е постижение на прозорливите, които го изковаха върху все още димящите погреби на континента. Но не трябва да забравяме в никакъв случай зверствата на нацизма и трябва винаги да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството“, посочи държавният глава.

Най-рано във вторник президентът ще издаде указ за съставяне на служебно правителство, каза още Румен и отказа да коментира персоналния състав на правителството, като посочи единствено, че бъдещият служебен премиер ще е мъж.

„Знаете, че служебното правителство има много малък времеви мандат, очакванията към него са огромни, отговорностите са големи, и то е въпрос на баланс, да се намери най-добрият екип, който да съчетае по оптимален начин, така че да изпълни тая трудна задача“, обясни той.

„Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание. Тя е в огромни размери и с нея трябва да се борим”, заяви президентът Румен Радев снощи в отговор на думите на премиера, че "шоуто в парламента" ни струвало по 19 млн. лева на ден. Той обясни, че за да има избори на 11-и юли, трябва да се изчака до 11 май за издаване на указ за назначаването на служебно правителство. „Ще направя всичко възможно, така че по възможно най-бързия начин да имаме служебно правителство в сроковете според Конституцията”, добави държавният глава.

Румен Радев и Илияна Йотова ще присъстват на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция.

Президентът ще приеме почетния караул на Националната гвардейска част.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст