ГЕРБ сменя ръководството си, Борисов остава

ГЕРБ Национална конференция Бойко Борисов

ГЕРБ ще проведе Национално събрание на партията от 11 часа. За онлайн събитието са обявени смяна в ръководството на ГЕРБ и гласуване на промени в партийния устав. Ще бъдат избрани заместник-председатели и нови членове на Изпълнителната и контролната комисии. Не се очаква смяна на лидера Бойко Борисов, но мандатът му изтича по-късно тази година и вероятно ще проведе още едно Национално събрание.

По време на форума ще стане ясно дали досегашните двама заместници на Борисов – кметовете на София и Бургас – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, ще запазят постовете си.

По неофициална информация от Изпълнителна комисия на партията ще бъдат изключени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев. По традиция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще държи реч пред актива.

Датата на Националното събрание беше обявена дни след парламентарните избори на 4 април с политическия ангажимент за задълбочен анализ на представянето на партията на ниво секции. А последният национален форум на ГЕРБ беше в началото на август миналата година, в разгара на протестите срещу правителството и срещу главния прокурор Иван Гешев.

Днешното събитие съвпада с датата, на която президентът Румен Радев трябва да издаде указ за назначаването на служебното правителство, което да организира новите парламентарни избори. 

Националният форум на ГЕРБ ще се проведе изцяло дистанционно без присъствие на медии. Посоченият мотив за това е епидемиологичната обстановка в страната.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст