Премиерът трябва да е на власт най-много два мандата

Зоран Заев

Премиерът на Република Северна Македония  Зоран Заев обеща да остане премиер поне два мандата.

"Министър-председателят трябва да остане на поста си най-много два мандата. В противен случай, както каза той, съществува риск премиерът да стане автократ. Това е риск навсякъде, но особено на Балканите. Добре е, че винаги идват нови хора", коментира той  в интервю за белградския вестник Курир“. 

Той подчерта, че сега е във втория си мандат, който трябва да приключи до 2024 г., а след края му  ще се върне в семейната компания, за да се занимава отново с бизнес.

"У нас старите хора казват: „Бягай от политиката и мотиката“. А аз влязох в политиката с мотика. Катастрофа. Но по това време семейно задължение беше да се занимаваш с политика. И тогава се захванах с нея. Политиката е като порок – трудно се влиза и излиза. Но, разбира се, за мен е голяма чест да бъда министър-председател на страната си," каза Заев.

От ранна възраст премиерът е помагал в семейния бизнес – продавал е дини, чушки, домати и краставици на пазара в Сърбия. Първите си милиони, печалба от 2,4 милиона германски марки, е направил от червения пипер, който изсушили в Струмица и продали на сръбската фирма "Хоргош" за производство. С този капитал семейството на премиера купило тухларна. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст