ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Петков представи новите началници в ББР

Кирил Петков и новите членове на Управителния и Надзорния съвет на банката.

Министърът на икономиката Кирил Петков представи пред работещите в Българската банка за развитие (ББР) новите членове на Управителния и Надзорния съвет на банката. Министър Петков изтъкна, че от днес ББР ще се фокусира върху подкрепата за малкия и среден бизнес.

„Банката ще подкрепя стартъпи и предприятия с иновативни проекти“, допълни Петков, цитиран от пресцентъра на икономическото министерство.

Промяната в състава на Надзорния съвет на ББР е включването на Валентин Михов и Васил Щонов, а новите членове на Управителния съвет са Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.

Проверка в Търговския регистър показва, че новите ръководители все още не са вписани. Както "Банкеръ" писа, предишните членове на надзора на ББР Митко Симеонов и Велина Бурска, които бяха отстранени от министър Петков още в края на май, обжалваха уволнението си в Софийския градски съд. В резултат СГС спря вписването на промените в Надзорния съвет на ББР. 

На 20 юни самият Кирил Петков обяви, че в следващите две седмици ще има ново управление на Българската банка за развитие. 

Предстои икономическият министър Петков и финансовият министър Асен Василев да представят нови грантови и кредитни схеми за подкрепа на гражданите и бизнеса. Според предварителната информация целта на програмата е да улесни достъпа на бизнеса до кредити за възстановяване на дейността след постепенното отпадане на мерките срещу разпространение на коронавируса.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст